У панелі керування віртуальним хостингом cPanel є можливість перенести електронні листи з будь-якого поштового сервера. Ця опція особливо актуальна, якщо стара поштова скринька перестала працювати, наприклад, через санкції та блокування, але є гостра необхідність зберегти важливі листи.

Перед початком перенесення пошти, потрібно зайти до сPanel і створити поштовий акаунт, якщо ви його ще не створили. У нього будемо переносити пошту.

Як створити поштовий акаунт в cPanel

Коли питання з поштовим акаунтом вирішене, можна переходити до самого перенесення. Для цього треба знайти на головній сторінці cPanel блок «Електронна пошта» та перейти до розділу «Import Email».

Перенесення пошти на хостинг

Далі слід заповнити наступні поля:

  • Mailbox username — це ім’я облікового запису, звідки будемо переносити пошту. Наприклад, admin@gmail.com.
  • Mailbox password — вводимо пароль від облікового запису, звідки буде переносити пошту.
  • Remote server — кожне ім’я поштового сервера унікальне. Рекомендуємо уточнити ім’я поштового сервера у служби підтримки поштового сервісу, звідки будете переносити пошту.
  • Destination email — вибираємо зі списку потрібну поштову скриньку на нашому хостингу, куди будемо переносити пошту.

В кінці форми потрібно обрати протокол пошти POP3 або IMAP. Вибір режиму залежить роботи поточного поштового сервера.

Вибір протоколу пошти: POP3 або IMAP

Коли всі поля заповнені, натискаємо кнопку «Submit», яка розпочне процес перенесення пошти.

Потім cPanel покаже наступне повідомлення:

Повідомлення у cPanel

Логфайлів «getmail_log» містить в собі історію про процес перенесення пошти. Наприклад, помилки, які могли виникнути через неправильне заповнення форми. Даний файл можна легко знайти у «Диспетчері файлів».

Як користуватися Диспетчером файлів cPanel

Час перенесення залежить від обсягу пошти, яку потрібно перенести. Зазвичай вистачає декількох хвилин, щоб пошта стала доступною вже на нашому хостингу.

Перевірити наявність перенесеної пошти дуже просто. Досить зайти в поштову скриньку на нашому хостингу і переглянути вміст пошти.

Як працювати з поштою в cPanel

Якщо через кілька хвилин поштових листів немає, то слід вивчити файл «getmail_log» на предмет помилок або звернутися до нас в підтримку за допомогою.

Ви також можете переїхати на наш хостинг або замовити віртуальний надійний хостинг і отримати домен для сайту безкоштовно. Для високовідвідуваних сайтів беріть ресурсномісткий потужний хостинг. А для реселерів у нас є реселер-хостинг.

Чи була ця стаття корисною?

Дякуємо за відгук!