У деяких браузерах після встановлення SSL-сертифіката на замочку в адресному рядку починає відображатися знак оклику — попередження, що з’єднання захищене не повністю.

Якщо клацнути по замочку, з’являється спливаюче вікно зі словами «Частини цієї сторінки (такі як зображення) незахищені». Розбираємося, як виправити цю проблему, якщо у вас сайт на WordPress.

Підключення до сайту захищене не повністю — Mixed Content WordPress

Причина помилки

Повідомлення про змішаний вміст виникає, коли код сайту містить посилання, в яких використовується протокол HTTP. Після встановлення SSL-сертифіката таке найчастіше буває із зображеннями, а також із зовнішніми посиланнями — на скрипти чи якісь інші сайти.

Як знайти змішаний вміст

Знайти ці посилання ви можете прямо в браузері — у переглядачі коду. Перебуваючи на сторінці, де відображається замочок з повідомленням, клацніть правою кнопкою миші по порожньому місці і натисніть у спливаючому вікні «Дослідити».

Перегляд вихідного коду сторінки

Відкриється переглядач коду або як його ще називають — інспектор.

Інспектор елементів браузера

У верхній частині інспектора ви побачите вкладки з різними розділами. Перейдіть на вкладку Консоль. Тут ви побачите помилки, які браузер виявив під час завантаження сторінки. Нас цікавлять помилки з текстом «Loading mixed content».

У цих рядках ви побачите посилання на елементи, які завантажилися за незахищеним протоколом HTTP. Клацніть на посилання, щоб відкрити його вміст. Так ви зрозумієте, яке конкретно зображення або зовнішнє посилання викликає помилку.

Вкладка «Консоль» в інспекторі

Як прибрати змішаний контент

Щоб усунути змішаний контент, потрібно замінити у всіх посиланнях у коді сайту HTTP на HTTPs. Це можна легко зробити за допомогою плагіна «Better Search Replace». Щоб знайти та встановити його, перейдіть до консолі WordPress у розділі «Плагіни – Додати новий».

Плагін «Better Search Replace», який допоможе прибрати змішаний вміст для сайту на WordPress.

Після встановлення плагіна, перейдіть на бічній панелі WordPress у розділі «Інструменти – Better Search Replace». Це пункт керування плагіном.

Розділ «Інструменти – Better Search Replace» у консолі WordPress

На сторінці, що відкрилася, введіть у поле «Search for» посилання на ваш домен з HTTP, а в полі «Replace with» — посилання на ваш домен з HTTPs. Потім трохи нижче оберіть таблиці в базі даних, де плагін шукатиме посилання, які підлягають заміні. Про всяк випадок просто оберіть всі таблиці.

Поля для заміни одного тексту на інший у плагіні «Better Search Replace».

Далі натисніть трохи нижче кнопку «Run Search/Replace». Але перед цим зніміть галочку з пункту «Run as dry run». Ця галочка означає, що буде включено тестовий режим, за результатами якого ви просто побачите скільки збігів було в базах даних, але заміни не відбудеться.

Блок «Additional Settings» та кнопка «Run Search/Replace» у програмі «Better Search Replace»

Після заміни у верхній частині сторінки з’явиться короткий звіт про заміну. У нашому прикладі плагін провів пошук у 60 таблицях, знайшов збіги з умовами у шести клітинках та успішно замінив значення у кожній з них.

Результат роботи плагіна «Better Search Replace» — Заміна HTTP на HTTPs, щоб усунути змішаний контент

Тепер, якщо оновити сторінку на сайті, замочок в адресному рядку браузера повинен відображатися без попереджень, тому що більше змішаного вмісту немає. Про всяк випадок очистіть кеш і cookies у браузері, щоб переконатися, що вони не заважають побачити реальну картину.

Інформація про сертифікат після виправлення ситуації — попередження про змішаний вміст зникло.

Як ви бачите, виправити змішаний вміст не так вже й складно. Якщо раптом щось не вийшло або у вас є додаткові питання, поставте їх у коментарях, постараємося всім допомогти.

Чи була ця стаття корисною?

Дякуємо за відгук!